İzleyiciler

1 Temmuz 2015 Çarşamba

YORGUN ŞEHRİN ASİ BALIKÇISI

YORGUN ŞEHRİN ASİ BALIKÇISI

Bana dar gelen şehir üstüme üstüme  geliyor beni boğar gibi, kaçmak lazım bu şehirden artık,yok olup ıssız koylarda sabahlamak  dalgaların sahili döverken  şarkılar söylemesi gibi , düşler sokağı gibiydi bu sahneler  beynimde ve kalbimde özlem doluydu içim.



Şimdi seni terk ediyordum koça şehir bir bir ışıklarını ardımda bırakıyorum hep ileriye umutlarıma ve hayalerime bakıyordum. Asıl sen miydin yorgun olan yoksa ben miydim, yine solmuştu bir bir içimdeki umut çiçekleri çok zaman oldu sevdamım iyot kokusunu içime çekmeyeli, evet bu şehrin asi balıkçısıydım ben denize hasret sevdalıydım, yorgun kalbimle direniyordum sana koça şehir.




Onca düşün arasında aylardır sahilleri ve yıldızları içimde özlemle biriktirdim. Geriye yine bana kalan AŞKIMIN yanında olmak sabahlara kadar olta başında umutları beklemek. Feryat eden kalbimin sesini dinledim artık coşkun bir ırmak gibiydim dur durak bilmez akıp gidiyordum KARABURUNUN  virajlı kıvrak  yollarında, gecenin karanlığında taze kekik kokusu sarmıştı her bir yanı içime çekiyordum mis gibi havayı, özlemiştim seni KARABURUN bahar gelmiş her bir yanına papatyalar seni bir gelin gibi süslemişti.






Dedimya  asi balıkçıyım hava lodos olmadığı kadar sert esecekti rüzgar, avlağımı biliyordum aysız bir gecede sakin bir hava lazımdı GÖNSÜZE  oysaki  hiç denemediğim bir hava olacaktı bu  lodos havası, bir avcı her havayı ve şartı denemeli bence .

Şimdi düşlerim bir bir gerçek olmuştu artık Gönsüzdeydim,  yeniden merhaba aşkım çok zaman oldu sen den ayrı olalı, inan ki her bir günüm seni hayal ederek geçti ,  tenindeki  iyot kokun u rüzgarların fısıltısındaki şarkılar  benim seni ne kadar çok sevdiğimin özlemiydi.



İZMİRİ geç bir saatte terk etmiştim GÖNSÜZEDE  tabi ki  geç saate varmıştım, gecenin karanlığında takımları hazırlamış oltalarımı deniz ile buluşturmuştum , içim içime sığmıyordu bir çocuk gibiydim mutlu ve huzurlu ,dalgalar vururken sahile gözlerim kamışlara bakar durur bir umutla, yoksa küskünmüydü deniz bana  umutlarımı  verecek miydi bilmiyorum .

Solmuş olan umut çiçeklerim bir bir açmıştı ilk mırmırlar ziyaret etti oltamı, hemen ardından  gelen kaba lidakiler, boru kurdu ve sülünes kullanıyordum bir bir atıyordum oltamı sevdama doğru oda beni boş çevirmiyordu, başta bahsettigim gibi hava çok sert lodos rüzgar ile dans eden saçlarım karman çorman olmuştu.


Bu arada avda yarenim PAŞA etrafta bir oraya bir buraya gidiyordu, oda mutluydu olmadığı kadar, ben nasıl denize aitsem oda kırlara. İkimizde gecenin tadını yaşıyorduk huzurlu ve mutlu sabaha kadar süren av çok iyi sonuç vermişti ,  anlamıştım artık ne deniz benden nede ben ondan vaz geçebilirdim aylarca günlerce gitmesemde hep içimde ona olan özlemim bin kat daha da artıyordu.


Şimdilik bizden bu kadar  yeni aşklarda görüşmek dileği ile sevgilerimle rastgele. Rıdvan YILDIRIM.







OLTACI DERGİSİ HAZİRAN 2015 SAYISINDA YAYINLANMIŞTIR, OLTACI DERGİSİNE TEŞEKKÜRLER